Pa sem končno kupila tudi čeveljčke za Evo, ki so primerni za prve korake. Stara je 10 mesecev, sicer še ne hodi, je pa veliko na nogah. Včasih ji rata že stati, brez da bi se česa držala. Do zdaj sem za zunaj uporabljala, tople škorenjčke, ki niso primerni za hojo (na spodnji sliki). Sive škornčke sem kupila na strani Ebay, bili so poceni pa še zelo luštni. Čeprav je bila dolžina dosti večja od njene nogice, jih vseeno ni kaj dosti nosila, ker jih je zelo težko spraviti na nogo. Ne vem ali je problem v teh škorenjčkih ali ima pa Eva tako nogo… no tudi jaz zelo težko najdem škornje, ki bi mi ustrezale. Zato sem začela uporabljati bele škorenjčke, ki sem jih dobila, čeprav so bili skoraj še enkrat preveliki, ampak jih je bilo vsaj lahko obuti 😀 .  

IMG_9987

Ker se je zdaj že začela postavljati na noge in je tudi zunaj kdaj želela, da jo dam na tla, sem začela razmišljati o nakupu čeveljčkov, ki bi bili primerni za hojo, da bo lahko naredila kakšen korak tudi zunaj, čeprav še ne hodi, ampak v teh škorenjčkih je to res težko, ker se vse kar zvije. 

IMG_9812

Najprej sva si imela namen, čevlje za prve korake izposoditi, saj so ponavadi te prvi čeveljčki  lepo ohranjeni, ker so zelo malo nošeni. No potem pa naju je tašča okregala, da si jih nikakor ne smeva izposojati, da jih bo drugače ona kupila, ker se čeveljčki prilagodijo nogi in morajo biti novi. Tako, da mi ni preostalo drugega, kot da jih kupim. Kupila sem dvoje čeveljčke znamke Little Blue Lamb (Neli in Iva) na spletni strani malckovsvet.si. Pa je šlo 50€ 😀 . Kar nekaj časa sem imela odprto njihovo stran, da sem pregledala vse čeveljčke in se s pomočjo sestre, končno odločila, katere bom izbrala. Odločila sem se za velikost 12,5 cm, za starost 12m – 18 m. Ja, seveda so ji kar dosti preveliki, tako da se zdaj odločam, ali naj kupim še ene manjše za zdaj… ampak cena je kar velika, poleg tega pa še ne hodi in bi jih zunaj res bolj malo uporabljala, saj smo zaenkrat večinoma v vozičku… tako da za tistih nekaj korakov, mogoče ne bo preveč narobe, če bo imela te prevelike…. ne vem… kakšen nasvet? 🙂 Sem hotela kupiti kakšne rabljene, pa nisem našla nič primernega. 

Brez naslova

Čeveljčki naj bi bili primerni nekje od 1 do 1,5 leta in ker bo v tej starosti tudi poletje, sem se odločila za dvoje. Ene supergice in še ene malo bolj poletne. Ne more imeti samo ene čeveljčke a ne 😀 ? A niso luštkani ? Narejeni so iz mehkega usnja, imajo nedrseč usnjen podplat z gumijastimi blazinicami proti drsenju. LBL čeveljčki so primerni tako za notranjo kot za zunanjo uporabo, vendar ne za dež. Pred nekaj dnevi, ko je bil zunaj lep dan, sva sprehajalca prvič nesli tudi ven, da je lahko preizkusila nove čeveljčke in je tako kar “sama” šla na obisk k mami in ateju (sta čisto blizu 🙂 ). Na začetku je imela malo problemov, saj ni navajena hoje v čeveljčkih, pa še preveliki so, ampak potem ji je vseeno šlo. Bravo Eva 🙂 .

IMG_9827

lea-logo