Evin dan

Dan: sreda
Datum: 8.10.2015
Starost: 6 mesecev

3:20                 – Zaspala je ob 20. uri in malo čet tretjo uro se je prvič prebudila. Nikoli ne joka, ampak samo začne malo bolj na glas jamrati, jaz pa se itak takoj prebudim. Vzela sem jo k sebi v posteljo in jo podojila. Vmes sem še malo zadremala 🙂 . Po približno 20 minutah, jo dam nazaj v posteljo.

3:45                 – Obe že naprej sladko spiva, vsaka v svoji postelji.

6:00                 – Zbudil naju je ati, ki se je odpravljal v službo. Eva se je začela malo premetavati po postelji, malo je pojamrala, saj jo je spet napenjalo in verjetno se je tudi pokakala. Vsake toliko časa se je malo oglasila, vmes pa je verjetno še malo zadremala, ali pa je jaz nisem slišala, ker sem zaspala 🙂 .

7:30                  – Eva se je odločila, da je dovolj spanja in se je začela glasno pritoževati, tako da mi ni preostalo drugega, kot da se tudi jaz zbudim in jo podojim.

8:00 – 8:30    – Malo sva še poležavali in se crkljali v postelji, ker se mamici še ni dalo vstati.

8:30                 – Končno se spraviva iz postelje. Najprej sem previla Evo – ja bila je pokakana, in jo preoblekla iz pižame.

9:00 – 10:20  – Eva se sama pridno igra v svoji stajici, mami pa medtem zrihta še sebe, pelje Nelly ven, malo počekira Facebook in naredi zajtrk oz. malico še za atija, ki pride med pavzo domov. Vsake toliko časa malo pogledam Evo, drugače pa se kar sama zamoti in se igra s svojimi igračkami. Zdaj se že zna kotaliti iz trebuha na hrbet, tako da je vsakič ko jo pogledam na drugem koncu stajice 😀 .

10:20                – Eva je postala malo lačna, tako da jo na hitro malo podojim.

10:30 – 11:00  – Evo dam v njen ležalnik oz. gugalnik kjer se še malo zamoti in se igra.

11:00 – 11:45   – Sledilo je crkljanje pri mamici, pogledali sva si kratko risanko, prebrali kratko pravljico o Rdeči kapici, ki je sicer ni preveč zanimala in zapeli pesmico Gunga Gunga od Čukov, ki je naša najljubša pesmica 😀 .

11:45                  – Dojenje

12:00 – 14:30  – Popoldanski spanec

15:15                   – Kosilo. Danes je bila ajdova kaša z jabolkom. Evi je bilo kar všeč, saj je pojedla skoraj vse – okoli 150ml.

15:30 – 16:30    – Medtem ko mami in ati jesta kosilo, se Eva igra v svojem ležalniku, potem pa je na vrsti ati, da malo zabava Evo.

16:30                    – Ker Eva še ni navajena na pitje vode ali čaja po flaški – vse pljune ven, sem jo še malo podojila, da dobi še malo tekočine. Ne vem sicer če je potrebno, ampak za vsak slučaj 🙂 .

16:45 – 18:00    – Šli smo malo na obisk, čez cesto k mami in ateju (moževi starši), kjer smo pekli kostanj.

18:30                 –  Danes smo prvič uvedli gosto hrano še za večerjo. Z adaptiranim mlekom Novalac, sva ji naredila Rižolino. Joj kako je to mleko neokusno, groza 😀 . No Eva je pojedla samo nekaj žličk, verjetno ni bila preveč lačna, saj tega obroka do sedaj sploh nismo imeli, ampak je bil naslednji obrok šele dojenje pred spanjem. Bo treba malo spremeniti urnik in imeti kosilo malo prej, ker se mi zdi boljše da bi bilo med kosilom in večerjo še dojenje, da ne bi bila dva obroka goste hrane zaporedoma. Tako da bom probala kosilo prestaviti na 12 uro, pred popoldanskim spancem, pa bomo videli kako se bo obneslo.

19:00                 – Tako kot vsak večer, je ob 19. uri na vrsti kopanje. Oblečem ji še pižamico in jo počasi pripravim na spanje.

19:30                  – Še zadnje dojenje pred spanjem.

20:00                 – Eva že sladko spi v svoji posteljici. Lahko noč.

Desktop1

lea-logo