Nekaj o uvajanju prve goste hrane, ste si že lahko prebrali tukaj, zdaj pa vam bom še malo bolj podrobno predstavila pripomočke, ki jih uporabljamo.

  • Soparnik & mešalnik Philips Avent
  • Otroški krožnik Skip Hop
  • Otroški pribor Nuvita
  • Steklenička za pitje
  • Slinček
  • Otroški stolček za hranjenje BC Home

Soparnik & mešalnik

Soparnik ni nujno potreben, saj lahko sestavine tudi samo skuhamo v vodi, vendar je s soparnikom bolj enostavno. Kuhanje na pari pa je tudi eden izmed najbolj zdravih načinov toplotne obdelave živil, ohrani pa se tudi več vitaminov in mineralov.  Tudi mešalnik načeloma ni nujno potreben, saj lahko hrano še vedno pretlačimo z vilico. Vsekakor pa si s soparnikom in mešalnikom poenostavimo pripravo kašic. Jaz sem kupila Philips Avent mešalnik & soparnik. Priprava hrane je zelo enostavna, saj najprej na eni strani skuhamo hrano na sopari, potem pa samo snamemo posodo, jo obrnemo in lahko še zmiksamo. Tako hrane ni treba prenašati in umažemo samo eno posodo. Zelenjava je skuhana v 15 – 20 minutah, sadja in mesa pa še nisem pripravljala. Aparat ni ravno poceni, jaz sem ga kupila za 100€, ker je bil ravno v akciji, kupila pa sem ga v Baby Centru. Lahko ga naročite tukaj.

Otroški krožnik

Kot pri ostalih stvareh, sem tudi krožničke hotela kupiti kakšne posebne in luštne. Našla sem te Skip Hop krožničke, z luštnimi motivi živalic. Lahko si jih ogledate v spletni trgovinci Vanila Park, kjer imajo tudi druge motive in še druge zanimive izdelke. Skodelico s pikapolonico uporabljava sedaj za kašice, ko bo hrana že bolj raznolika, pa bomo uporabljali krožnik z muco, ki je razdeljen na dva dela , da lahko ločimo različno hrano. Narejen je iz trpežnega melamina, upoštevani pa so tudi standardi kakovosti in varnosti.

IMG_8544

Otroški pribor

Potrebno je kupiti tudi primeren otroški pribor, za začetek bo pravzaprav potrebna samo žlička. Na začetku potrebujemo bolj plitvo žličko, da dojenček lažje vzame hrano. Ko se začnejo učiti samostojnega hranjenja, pa je priporočljivo, da imajo žličko z debelejšim ročajem, saj jo bodo lažje prijeli. Jaz sem kupila kompletek Nuvita z žličko in vilico, v priročni škatlici, kamor jih lahko pospravimo. Več o priboru pa si lahko preberete tukaj.

IMG_8546

Steklenička za pitje

Zaenkrat imam samo dve manjši steklenički, ki sem jih kupila za primer če bi jo potrebovali, ampak zaenkrat še nista bili uporabljeni. Ker zaenkrat še ne poje tako veliko, mislim da med hranjenjem ne potrebuje vode, saj jo po hranjenju vedno še podojim. Bom pa verjetno, počasi začela tudi z uvajanjem vode. Ko je bilo zelo vroče, sem ji sicer že ponudila tudi kakšno žličko prekuhane vode, po flaški pa še ni pila.

IMG_7545

Slinček

Pri hranjenju je dobro imeti čim večji slinček, da prestreže čim več umazanije in takšnega, da se ga čim lažje opere. Jaz sem kupila ta slinček z motivom muce, ki ima tudi žepek, kamor se ulovi hrana. Kupila pa sem ga na AliExpressu, saj so pri nas dražji. Verjetno ni original, čeprav piše Skip Hop, ampak meni se vseeno zdi zelo kvaliteten, zato bom zagotovo naročila še kakšnega, imajo namreč še veliko drugih motivov živali.

IMG_8547

Otroški stolček za hranjenje

Na začetku, ko otrok še ne sedi samostojno, stolček še ne pride v poštev, tako da bo uporaben malo kasneje. Naš stolček je še zapakiran v škatli, tako da ga še nismo preizkusili. Stolček smo dobili za darilo za Evin krst in sicer iz Baby centra, stolček BC Home v oranžni barvi, da se bo ujemal z oranžno kuhinjo 😀 . Na voljo je še v roza, modri in zeleni barvi. Uporablja se od 6. mesecev do 3 let, oz. do 15 kg. Pladenj se lahko odstrani, tako da ga kasneje lahko uporabljamo tudi za mizo. Če mu odstranimo noge, pa se lahko uporablja tudi kot nizek stolček. Ko ga preizkusimo, pa sporočim če smo zadovoljni.

147176

lea-logo