Waw, pa smo že vstopili v zadnje trimesečje. Res gre hitro. To obdobje se začne z 29. tednom in traja do rojstva otroka. Vse skupaj naj bi bilo 40 tednov, vendar se jih malo rodi na predviden datum. Moj predviden rok je 4.4.2015. V začetku tega zadnjega trimesečja je otročiček velik nekje okoli 38 cm in tehta okoli 1,2 kg. Lepo že zapira in odpira oči in je tudi zelo aktiven. Proti koncu se gibi malo umirijo, saj mu začne zmanjkovati prostora v maternici. Zelo hitro raste in nekje v 30. tednu se že lahko počasi obrne na glavo.

Počasi že lahko začenjam z odštevanjem, saj se konec nosečnosti zelo hitro približuje, moj strah pred porodom pa povečuje.

feb (100)

 S 30. tednom sem začela tudi z bolniško. Zgodnje vstajanje, predolga vsakodnevna vožnja v službo je bila čisto preveč naporna. Dejansko sem za službo, vključno z prevozom, porabila več kot 12 ur. Vseh teh 12 ur sem večinoma v celoti presedela, v službi 8 ur za računalnikom, potem pa še v avtu ali na vlaku, in so me že začele matrati bolečine v hrbtenici. Včasih sem res komaj zdržala vožnjo na vlaku, poleg tega je še čas kurjenja, in na vlaku je velikokrat preveč toplo in tako tudi bolj slab zrak. Ko sem prišla domov, pojedla kosilo, je bila pa že tema, pa tudi od te vožnje si zelo utrujen in potem spet počivaš doma na kavču. Posledica pa je ta, da si čisto brez kondicije in brez energije, ki bi pri porodu še kako prav prišla.

No ampak zdaj sem končno doma in se veliko bolje počutim. Vsak dan se poskušam spomniti in trikrat dnevno narediti keglove vaje, hodim tudi na sprehode s psičko Nelly, ki niso predolgi, zvečer pa včasih naredim še par razteznih vaj.

V tem mesecu naju čakajo še zadnja tri predavanja v šoli za starše in sicer predavanja o porodu in negi otroka. Komaj čakam. Upam, da povedo veliko koristih stvari.

29 do 32 teden

lea-logo