Drugo trimesečje, naj bi se začelo s 14. tednom in trajalo do 28. tedna. V začetku drugega trimesečja je otročiček velik nekje od 80 do 114 mm. in tehta okoli 43 gramov, v zadnjem tednu tega obdobja pa je velik že okoli 37 cm in lahko tehta že preko 1 kg, če bi se že rodil, pa bi imel ob primerni oskrbi že velike možnosti za preživetje. Slabosti naj bi počasi pojenjale. Pri meni so se žal še malo podaljšale, saj mi je bilo slabo še cel 4. mesec, potem pa se je končno začelo počasi izboljševati.

To trimesečje, je nekaj posebnega, saj začutimo že prve otrokove gibe, ki se sprva sicer čutijo kot mehurčki v trebuhu. Jaz sem prve gibe začutila v 17. tednu, tiste ki so že bile noseče pa lahko gibe začutijo še prej. V teh mesecih se pojavijo nohtki na prstih, trepalnice, lasje, odprejo pa tudi že oči, ki so ob rojstvu vedno modre barve. Proti koncu drugega trimesečja pa se že začne odzivati na vaše dotike in tudi na glasbo, ki jo poslušate.

Za naju je bilo to obdobje sploh nekaj posebnega, saj sva se tudi poročila. Bilo je prečudovito.
Pa tudi trebušček je začel pridno rasti, tako da je bilo potrebno zamenjati hlače za nosečniške. Na srečo mi jih ni bilo treba kupovati (ta nosečniška oblačila so tako dragaaa), saj sta mi kar dve prijateljici posodili svojo zalogo nosečniških hlač, tako da imam zdaj na voljo več hlač kot pa pred nosečnostjo. Velikoooo bolje kot pa navadne kavbojke!!! Takšne hlače bi si lahko omislila, tudi potem ko ne bo več nosečniškega trebuščka 😀 😀 .

Imam pogoste probleme z zgago, na kar verjetno vpliva tudi to, da pojem veliko sladkarij, ampak vseeno se jim ne morem upreti.

V teh treh mesecih sem imela tri preglede pri ginekologinji in sicer v 16., 21., in 27. tednu. Na pregledu v 21. tednu je opravila tudi morfologijo. Na zadnjem pregledu, pa nam je končno ratalo zanesljivo potrditi tudi spol in končno se je lahko začelo nakupovanje za najino punčko.

Končno se je začelo poznati tudi na kilogramčkih, v prvem trimesečju so šli kg. zaradi slabosti samo navzdol – saj ne da imam kaj proti 😀 .

  • Ob tehtanju v 16.tednu (4 mesece) sem pridobila +0,5 kg,
  • ob tehtanju v 21.tednu (5 mesecev) še +0,4 kg,
  • ob tehtanju v 27. tednu (6,5 mesecev) pa se je že konkretno poznalo, dobila sem namreč kar + 4,5 kg.

Vse skupaj sem torej pridobila + 5,4 kg, kar za prvih 6 mesecev in pol sploh ni veliko. Če štejem še tiste 4 izgubljene kg. v prvem trimesečju, sem potem zdaj spet na isti teži kot prej, oz. malenkost več.

17-24 teden 25-28 teden

lea-logo