Zanositev

Začelo se je seveda z odločitvijo, da si želiva povečati najino družinico 🙂 .

Dokaj hitro je prišel dan, ko so se začeli pojavljati prvi znaki nosečnosti:
– izostanek menstruacije,
– napete in povečane dojke
– ter utrujenost.

Ostali možni znaki nosečnosti so lahko še:
– jutranja slabost,
– spremenjene želje ali odpor po hrani,
– kovinski okus v ustih,
– šibka krvavitev (vgnezdenje jajčeca),
– pogostejše uriniranje,
– zgaga,
– napihnjenost in zaprtje,
– bolečine v spodnjem delu hrbta,
– nespečnost,
– spremembe razpoloženja,
– vrtoglavica.

Ker sem imela poleg teh znakov, tudi bolečine v trebuhu, ki so bili čisto taki, kot da bom vsak čas dobila menstruacijo, sem z delanjem testa malo odlašala, saj sem bila prepričana, da bo menstruacija vsak čas tu, poleg tega pa tudi nisem imela čisto redne, tako da ni bilo nič čudno če je kakšen dan ali dva zamujala. No po petih dneh zamude, pa sem bila že malce živčna in sem naredila test.
Že takoj ko sem ga odložila, se mi je zdelo, da že vidim kako se riše tudi tista druga črtica, kar me je kar malo prestrašilo, zato sem šla raje stran in fantu naročila, naj gre čez 5 minut pogledat. In ja,,,, res sta bili dve črtici, »ojoj kaj pa zdaj?!«. To sva sicer načrtovala, ampak vseeno me je malo presenetilo, saj nisem pričakovala, da bo tako hitro ratalo. Povprečna doba zanositve naj bi bila pol leta, povsem normalno pa je tudi vse do enega leta. Hitro sem naredila še en test, naslednji dan pa šla v lekarno po še enega…. za vsak slučaj… no vsi so bili pozitivni 🙂 .

IMG_6819

Naslednji dan sem poklicala ginekologinjo in se naročila na prvi pregled, ki je šele pri 8 tednih, tako da je bilo treba čakati še cel mesec, kar se je zelo vleklo, sploh ker sva se odločila, da staršem poveva šele po prvem pregledu. Vmes sva šla še na morje, tako da je bilo malce lažje zdržati, ker čas na morju ponavadi hitro mine.

No ker je zelo težko zadržati tako novice samo zase, sem se odločila, da nekomu pač moram povedati. Odločila sva se, da bova povedala moji sestri, še preden greva na morje in tako sem ji s pomočjo igrice vislice sporočila, da bo postala teta in vse skupaj na skrivaj seveda tudi posnela, za spomin.

IMG_7464

lea-logo