Ožig morske vetrnice

Prejšnji vikend smo se prvič letos odpravili na morje. Odšli smo v Novigrad. Ta kraj smo izbrali zato, ker je na plaži veliko borovcev in sence, kar je res super če imaš 1. mesečnega dojenčka. Namestili smo se na plaži, Grex in Eva pa sta šla v vodo… Eva je bila itak čisto navdušena in veselo čofotala v vodi, nato pa ji je nadel rokavčke, da bi šla malo zaplavat… no po parih minutah je bilo veselja konec, saj se je Eva začela jokati in hotela ven. Nisva vedela kaj je narobe in kje jo boli, saj se ni še nič videlo, zato sta odšla še pod tuš. Ko sta prišla nazaj, pa sva videla v čem je bil problem. Na nogi je imela velik mehur. Takoj sem pomislila, da je to tista rumena alga (morska vetrnica), saj je tudi mene enkrat oplazila, prejšnje leto pa tudi sestro, točno na tem koncu plaže.

Ker vem, da takrat ni bilo neke bolečine in da so mehurčki kmali izginili in se ni nič poznalo, sem predvidevala, da bo tudi tokrat tako, a žal je imela Eva nesrečo, da jo je morska vetrnica kar konkretno ožgala. Prijazna soseda na plaži, nama je posodila bepanten in hladilno mazilo, tako da smo jo malo namazali s tem. Zdaj tudi vem, da je pomembno, da rane ne spiramo s sladko vodo, ampak zgolj z morsko vodo, saj le tako omilimo pekoč občutek. Na srečo ima Eva zelo visok prag bolečine, tako da se je hitro pomirila. Kasneje je hotela tudi nazaj v vodo, ampak jo je očitno v stiku z vodo zabolelo, saj je začela jokati in hotela ven. Grex je nato odštel še do lekarne in povedal kaj se je zgodilo in dobil kremo Fenistil

Prebrala sem, da lahko pride tudi do izpuščaja, ki se kasneje spremeni v gnojne mehurje in da zelo dolgo traja, da izpuščaji izginejo, oziroma lahko tudi ostanejo bele lise. Na srečo ni dobila nobenih gnojnih mehurjev in naslednji dan se je tudi normalno kopala, tako da smo kljub slabemu začetku preživeli lep vikend. Doma sva dobila še ognjičevo mazilo s citronko, s katero ji vsak dan večkrat namaževa nogico in upava, da se kmalu lepo zaceli.

No da tale zapis zaključim še z eno lepšo slikico 🙂 . Tako kot Eva, je bila tudi Zala prvič na morju ravno v Novigradu, ki se nam je po tokratnem obisku žal malo zameril.