Plevel, plevel in še več plevela

Zakaaaaaj… 

…en teden ne greš nič na vrt, ker je slabo vreme in po enem tednu je že cel vrt poln plevela. Omg!!! Najin vrt je res magnet za plevel. Ne vem, a je to normalno? Ste drugi res tako zelo pridni, da imate vsak dan čas iti na vrt, in puliti plevel? Mene vse mine, ko to vidim.

IMG_0256

Sej vrtiček je res super stvar… bi imela še večjega in vse možno posejano gor, ampak to puljenje plevela mi pa nekako ne gre…  Pa z vrtičkanjem tudi še nimam veliko izkušenj (to je namreč moje drugo leto vrtnarjenja) … nakupim vse živo… semena, sadike… razporedim po celem vrtu in čakam… če kaj zraste super, če ne pa pač ne. Verjetno bi bilo treba kakšno stvar, prej posaditi v lončke in potem ko kaj zraste, presaditi na vrt? No toliko znanja še nimam… pa niti prostora, da bi lahko te stvari kje imela, preden jih dam na vrt. 

IMG_0257

Pa mislim, da bo treba na kakšen tečaj o rasti paradižnika k tašči/tastu. Predvidevam, da je potrebno nekako kontrolirati rast, ker najin se vedno takooo razraste, da se včasih kar z rokami noter zapleteš, da prideš do paradižnika 😀 😀 . Ko sem šla lani malo redčit liste, se je pa vse skupaj začelo sušit… no bo pač spet paradižnikov labirint. 

Letos sem prvič poizkusila tudi z novo zelenjavo in sicer… nizki stročji fižol (samo dva sta prišla ven zaenkrat…), cvetača, brokoli, eno sadiko sladkega krompirja in ena lubenica… tako da še spremljamo, kaj bo nastalo s tega 🙂 . Res da je vrtiček bolj majhen, ampak sem pa natlačila gor vse živo hehe 😀

Za konec pa še najina lilija, ki vsako leto, za zelo kratek čas, odpre svoje bele cvetove. Letos mi jo je celo ratalo slikati 😀 .

IMG_0236

Nič, treba bo iti malo poplet vrt… zdaj bo spet lepo vreme in bo časa dovolj 🙂 . lea-logo