Ker sem dodala novo kategorijo Na Potepu, sem se spomnila, da bi lahko kaj napisala še o našem vikend izletu v marcu, v Kranjski Gori. Preko moje službe smo tam za en teden rezervirali apartma. Prvih nekaj dni so bili z nami moji starši, potem pa je bila manjša izmenjava in se nam je za zadnjih nekaj dni pridružila še moja prijateljica z družino. Eva je bila seveda navdušena, saj imajo 4 mesece mlajšo punčko Klaro. Sankali se žal nismo, saj v avtu ni bilo več prostora za sanke, smo se pa zato malo potepali po okolici. Eden izmed izletov so bili Zelenci.

Jezerce Zelenci se nahaja takoj za vasjo Podkoren. V tem naravnem rezervatu je našlo dom veliko zanimivih rastlinskih vrst, tudi mesojede rosike, med živalskimi pa so bogato zastopane dvoživke in ptiči gnezdilci. Do jezera menda vodi posebna lesena brv, a je bila tokrat pokrita s snegom. Spodaj pa še nakaj slikovitih utrinkov:

IMG_5016

IMG_5057

IMG_5074

IMG_5096

Na poti nazaj, pa smo se imeli namen ustaviti še v Planici. Ker so pobirali vstopnino, Eva pa je zaspala, smo se z avtom samo zapeljali po parkirišču in hitro naredili še eno sliko:

IMG_5101

Lepo zasneženo zeleno doživetje.

lea-logo