Ste tudi vi ljubitelji Eme in Eurosonga? Jaz spremljam vsako leto. Kmalu bomo spet prišli na svoj račun, saj se bliža Ema 2016, ki bo na sporedu 27. februarja, ob 20:00 na 1. programu Tv Slovenija. Izbranih je že 10 tekmovalcev, ki so večinoma mladi in še nepoznani glasbeniki. Letos so celo uvedli novost, da morata biti avtor ali izvajalec skladbe slovenska državljana. Večinoma pesmi bo v angleškem jeziku, samo tri bodo v slovenskem. Veliko jih je sicer mnenja, da bi morala pesem biti v slovenščini, ampak meni se zdi, da imamo s pesmijo v angleškem jeziku vseeno več možnosti (čeprav je glasovanje bolj odvisno od tega s katere države si, kot pa kakšna je pesem). Izbor letošnje Eme, bo potekal enako kot pri Maji Keuc in Maraayi, saj je ta sistem očitno dober, ker smo s takšnim izborom dosegali dobre rezultate. Z Majo Keuc smo osvojili 13. mesto, kar je najvišja uvrstitev zadnjih 12 let, Maraaya pa je osvojila 14. mesto. Mimogrede, ste spremljali tudi otroško Evrovizijo? Tam nam je Lina pripela, odlično 3. mesto, bravo! No, da se vrnemo nazaj na Emo 2016, izbor bo potekal v dveh krogih, v prvem krogu bo komisija izbrala tri najboljše, med njimi pa bomo potem odločali mi s telefonskim glasovanjem. Pa si še oglejmo kdo so letošnji nastopajoči:

  • Žan Serčič
    Tisti, ki smo leta 2011 spremljali oddajo Slovenija ima talent, ga poznamo. 🙂 Od njegovih pesmi poznam samo tisto prvo, ki jo je izdal po oddaji in sicer “Dajem ti vse.” Meni je bila kar všeč.

  • Anja Kotar
    Je 18 letna pevka in kantavtorica. Zanjo še nisem slišala, ampak menda je igrala v obeh delih Gremo mi po svoje in nastopala na slovenskem X Factorju. No jaz se je prav nič ne spomnim. Našla sem njen spodnji video, res zelo zanimiv… cel videospot namreč hodi v rikverc 😀 .

  • D Base
    Še ena nova skupina. Na You Tube sem našla samo eno njihovo pesem. Skupino sestavljajo Benjamin Dolić, ki se nam je predstavil že v oddaji Slovenija ima talent, kjer je imitiral Michaela Jacksona. Se ga spomnim, res je bil dober. Naslednji je raper Nejc Žehelj, ki deluje pod umetniškim imenom 9KA in še ljubljanski raper David. Ugotovila sem, da ga celo poznam. Bil je prijatelj od sestrinega bivšega fanta in enkrat je bil celo pri nas doma, ko smo skupaj igralo neko namizno igro, zanimivo 😀 . 

  • ManuElla
    Manuelo Brečko smo spoznali v oddaji Misija Eurovizija 2012. Menda pripravlja svoj prvi album v angleškem jeziku.

  • Nuša Derenda
    No, končno ena, ki jo vsi poznamo 🙂 . Enkrat nas je že zastopala na Euroviziji s pesmijo Energy. 

  • Raiven
    Raiven je umetniško ime pevke in harfistke Sare Briški Cirman. Še nikoli nisem slišala zanjo.

  • Regina
    Tudi Regina, nas je že zastopala na Euroviziji, s pesmijo Dan najlepših sanj. Ena izmed lepših pesmic. Me zanima kaj nam je pripravila tokrat.

  • SAN Di EGO
    Skupina SAN Di EGO je nastala na začetku leta 2013. Mislim, da gre za Rock bend,,, no mislim, da že vem za koga bo moj navijal hehe 😀 . (Ja, tudi on mora gledati z mano 😛 ).

  • Sebastijan Lukovnjak
    Tudi njega ne poznam, You Tube pa pod njegovim imenom tudi ni našel nič posebnega, tako da prilagam posnetek ene izmed skupin v kateri poje. To so Leonart, The Swingtones in Zebra. 

  • Anja Baš
    Njo smo spoznali leta 2004 v oddaji Bitka Talentov. Oddajo sem sicer spremljala, ampak je že tako dolgo nazaj, da se je več ne spomnim. V njenem videospotu, pa nastopa skupaj z Omarjem Naberjem, hudo 😛 

Hmmm, že veste za koga boste navijali 🙂 ?