Moj oči je vedno poln zanimivih idej in tudi tokrat se je potrudil, da nam za božič ni bilo dolgčas. Pripravil nam je igrico. Ko je Eva zaspala, smo se posedli za mizo in začeli.

Na postelji je bilo polno majhni darilc, zavitih v črne vreče za smeti 😀 . Izgledalo je kot pravo smetišče hehe, škoda ker sem pozabila slikati 🙁 . Smo se že ustrašili, da se je preveč vživel v serijo Dexter 😛 (detektiv, ki je v prostem času serijski morilec).

Priprave za igro: – Izrežemo več manjših kartončkov
– Kocka
– Več manjših nagrad

Igra pa je potekala takole: Vsak je lahko 2x metal kocko, ko si vrgel 6 si lahko igral. Nato si iz enega kupčka izžrebal nalogo. Če si izžrebal besedo: rastlina, država, mesto, žival, ime, stvar ali reka (najtežja!!), si iz drugega kupčka izžrebal še črko, na katero si moral povedati 5 besed. Če si povedal vseh pet si lahko šel po eno darilce. Če si jih povedal vsaj 3, pa si lahko metal kocko in če si vrgel 4,5, ali 6 si prav tako lahko šel po svoje darilce. Enaka pravila so tudi pri ostalih igrah. Za ugibanje je imel vsak na voljo 1 minuto.

Izžrebal si lahko tudi kartonček, na katerem je pisalo kvizko. Tukaj si moral izbrati 5 kartončkov s posebnega kupčka, na katerih so bili dolge besede, v katerih so se skrivale skrivne besede. Za vsako iskano besedo si dobil tudi namig, npr. poišči nekaj športnega.

Ena izmed možnosti je bila tudi pantomima. Dobil si pet preprostih besed, ki si jih moral pokazati, ostali pa smo ugibali.

Poleg vseh iger pa si lahko izžrebal tudi kakšno pomoč, kjer si si lahko izbral partnerja za pomoč pri igri. Vendar si moral najprej sam povedati tri besede, pri zadnjih dveh pa ti je lahko pomagal partner. Ostali pa sta še najslabša in najboljša možnost: žal preskok in darilo takoj 🙂 .

Super smo se imeli. Spodaj pa je še slika z najinimi dobitki 🙂 .

IMG_9498

lea-logo