Film: Dolina Groze – Wolf Creek 1 in 2
Leto: 2005 in 2013
Žanr: Grozljivka
Glavni igralec: John Jarratt
IMDb ocena: 6,3 in 6,1

No pa me je mož spet nahecal, da sva si ogledala grozljivko in to kar dva dela. Včasih sem veliko rajši gledala grozljivke, čeprav me je bilo potem strah, zdaj pa nekako nisem več tako zelo navdušena nad njimi, ker se mi ne da potem celo noč gledati okoli sebe, kdaj me bo kdo napadel 😀 . Dolina groze je bila posneta po resničnih dogodkih v Avstraliji, kjer vsako leto izgine več kot 30.000 ljudi. Nekaterih ne najdejo nikoli. V obeh delih je glavni igralec Mick – psihopatski morilec turistov, ki so se odpravili na dogodivščino v dolino Wolf Creek. Ubistvu nič posebnega, saj je na to tematiko posnetih že ogromno grozljivk. Večina filma, predvsem drugi del, je kako Mick lovi svoje žrtve, ki mu poskušajo pobegniti. V takih filmih ponavadi nihče ne preživi, tokrat pa je bilo drugače. Nekdo je moral povedati, kaj se je dogajalo, da so lahko posneli film a ne 🙂 ?. Glede na to, da morilca v filmu še niso ujeli, mogoče lahko pričakujemo tudi tretji del?

wolf creek

Pa še nekaj zanimivosti o filmu:

  • Prvi del je bil v celoti posnet v 25 dneh.
  • V filmu vidimo tudi dež, ki ga pred snemanjem, na tem območju ni bilo že 10 let.
  • Zapuščen rudnik v drugem delu, je dejanska lokacija umora ženske.
  • Glavni igralec John Jarratt, je pred snemanjem  nekaj tednov živel v puščavi v Avstraliji, kjer se je pripravljal na vlogo v filmu. Pred snemanji se je celo izogibal tuširanju, da bi imel bolj robusten videz. Grozljiv smeh, ki ga ima v filmu Mick, je bila njegova ideja in ga je treniral kar štiri mesece. Igralka je zaradi tega smeha, še po filmu imela nočne more.
  • Zgodilo se je tudi zelo zanimivo naklučje. Ekipa je bila poslana na teren, da bi poslikali krater Wolf Creek. Ker je bila lokacija zelo oddaljena, so se odločili, da bodo prenočili kar tam v avtu. Preko noči pa se jim je približal neznanec v tovornjaku, ki jih je opazoval. Tujec je bil zelo podoben glavnemu igralcu v filmu in je prav tako imel podoben tovornjak. Tujec je potem sicer izginil, a se je ekipa tako prestrašila, da so se vozili eno uro stran od tam, da so se potem končno ustavili in taborili čez noč.
  • Odlomek iz začetka filma na plaži, kjer se je igralka kopala v morju, je bilo sicer videti, da je toplo, a dejansko je bilo zelo mrzlo. Snemalci so bili vsi oblečeni v rokavice in kape. Ko je igralka prišla iz vode, je bila dejansko tako premražena, da se za trenutek celo ni spomnila svojega imena.

Čeprav gre za grozljivko, film ni bil tako grozen, sploh drugi del ne. Imava pa v planu pogledati še prvo slovensko grozljivko Idila, v kateri je tudi podobna tema. Me prav zanima kako je vse skupaj izpadlo in če me je lahko strah tudi po slovenski grozljivki 😀 .

lea-logo