Želva je ena od hišnih ljubljenčkov, ki jih še nisem imela. No pa se je sedaj še to spremenilo, pa čeprav samo za nekaj dni.

Z možem sva se sicer že nekaj časa nazaj pogovarjala o tem, da bi imela želvice, vendar sva si potem premislila. Nekaj dni nazaj, pa je mož v službi dobil email, da so v delavnici dobili obisk. Obiskala jih je želva. Menda se jim je kar zaletavala v vrata 😀 . Napisali so, da če jo kdo pogreša, ali bo jo rad imel, jo lahko prevzame pri njih, drugače jo bodo dali v bližnji potok. Seveda sva bila takoj zainteresirana, tako da sem mu rekla, naj jo prinese domov, če je ne bo noben hotel 😀 .

unnamed

Zunaj imava fontano z zlatimi ribicami. Malce sva jo preuredila, tako da bo želvica lahko zlezla ven in se malo posončila. Velika je bila okoli 10 cm., mislim pa da je rdečevratka. Te vrste v trgovinah ne prodajajo več, saj ta želva ne ostane majhna in so jih spuščali v naravo, kjer povzroča škodo našim vodnim rastlinam in naši edini domači želvi, močvirski sklednici.

IMG_8536

Želvak je bil res luštna popestritev za najino fontano, a po enem tednu so se našli njegovi pravi lastniki. Tako sva izvedela, da mu je ime Fric oz. ga kličejo kar ninja želva, saj velikokrat pobegne, skače z balkona, tokrat pa se je odpravil na en dolg izlet. V zahvalo ker sva čuvala njihovo želvo, pa sva dobila tudi kavo in čokolado 😀 . Vesela sva, da je spet doma, kjer ima tudi bratca, upam da bo tam tudi ostal in da ima za nekaj časa dovolj dogodivščin.

IMG_8539

lea-logo