No končno sem se spravila napisati tale članek o Nellyinem rojstnem dnevu. 29.12.2015 je dopolnila 4 leta, to je 32 človeških let 🙂 .

IMG_9534

Za prejšnji rojstni dan, sem ji naročila pasjo tortico, letos pa priznam, da sem skoraj pozabila, tako da sem ji potem naredila pasje maffine, ki so ubistvu primerni tudi za nas. Očitno so ji bili zelo všeč, saj je oba pojedla v parih sekundah – da je nebi slučajno kdo prehitel!

IMG_9541

Naredila sem jabolčne in skutine maffine, ki so se spremenili v želvice 😀 . Ker mi pečica malo nagaja, se jim je oklep malo preveč zapekel, ampak Nelly se ni nič pritoževala.

IMG_9526

Spodaj je prepisan recept iz strani pasjikeksi.com. Jaz sem za pripravo uporabila veliko manjše količine, saj sem jih naredila manj, tako da sem sestavine med seboj zmešala po občutku.

MUFFINI Z JABOLKOM IN CIMETOM
Potrebujemo:
2 srednje veliki jabolki, narezani na koščke (z lupino vred)
2 jajci
1 lonček navadnega jogurta
1 zvrhano čajno žličko cimeta
1/2 jogurtovega lončka ovsenih kosmičev
3 jogurtove lončke polnozrnate moke
1/2 jogurtovega lončka mineralne vode

Umešamo jajca, da se spenijo, dodamo mineralno vodo, jogurt, koščke jabolk. Primešamo cimet, ovsene kosmiče in moko ter mešamo, da postane homogeno. Napolnimo modelčke za muffine. Mase je pribl. za 12 muffinov. Pečemo na 180°C, 25 minut.

SKUTINI MUFFINI
Potrebujemo:
250g polnozrnate moke
250g skute
1/2 skodelice mleka
1 jajce
1 pecilni prašek
(po želji: npr. žlica medu in zdrobljen janež za sladke muffine)

Sestavine zmešamo z mešalnikom ali kuhalnico. oz. modelčke za muffine namastimo oz. obložimo s papirčki, jih z žlico napolnimo in pečemo pri 175°C kakšnih 20 minut. Sama navadno naredim preizkus z leseno špilo, če se testo še prijemlje ali je pečeno.

lea-logo