Pripomočki za nego

IMG_7542

Rokavička za umivanje v obliki račke. Za umivanje seveda lahko uporabljamo navadne pralne tetra krpice, ampak s tole račko bo zagotovo bolj zabavno 😀 . Za kopanje potrebujemo tudi termometer za merjenje temperature vode. Voda mora imeti okoli 35 stopinj in na začetku je težko samo z roko oceniti ali je voda dovolj topla ali ne.

IMG_7544

Zaščitne blazinice za dojke s pritrdilnim trakom. Mehke in vpojne blazinice omogočajo optimalno zaščito v času dojenja. Zagotavljajo občutek suhosti in ugodja.

IMG_7545

Dve majhni flaški. Prva je znamke Avent, ki sva jo dobila kot darilo na predavanju pri Neocelici. Velika je 125 ml., njene značilnosti pa so, da gre za naraven način hranjenja po steklenički, njena oblika zmanjšuje koliko (krči) in nelagodje malčka, saj odvaja zrak v stekleničko in ne v malčkov trebušček. Cucelj je v obliki mamine dojke, tako da naj bi bilo pitje po tej steklenički podobno kot pri naravnem dojenju. Druga steklenička pa je znamke Mam, ki sva jo kupila v Pikapolonici. Kasneje lahko kupuješ cuclje v različnih velikostih, ki pašejo na isto stekleničko. Tako kot Aventova je tudi ta narejena tako da zmanjšuje pojav kolik, zagotavlja enostaven prehod iz dojenja na hranjenje po steklenički in zagotavlja, da dojenčki mirno in sproščeno pijejo po steklenički. Potrebovala bi še eno večjo stekleničko (260ml.), ampak mi je še ni uspelo kupiti. Sicer pa če bo dojenje potekalo tako kot je treba, jih na začetku itak ne bomo potrebovali.

IMG_7550

Potrebovali bomo tudi glavnik in krtačo. Potrebno ga je česati vsak dan, saj s tem tudi preprečujemo nastanek temenic. Potrebujemo tudi komplet za striženje nohtov (škarjice, pilica, ščipalec), za darilo pa sva pri Pikapolonici dobila še dudo. Če se bo le dalo, je na začetku še ne bomo uporabljali, saj menda prvih 6 tednov duda ni priporočljiva, ker lahko otežuje dojenje. Dojenček med dojenjem namreč uporablja drugačno tehniko sesanja kot pri dudi oz. steklenički in nekateri dojenčki so na tovrstne spremembe občutljivi in bi lahko duda zmanjšala in skrajšala čas izključnega dojenja. Pa tudi kasneje ni dobro preveč uporabljati dude, saj lahko otrok postane od nje odvisen, zaradi dolgotrajne uporabe pa imajo lahko tudi težave z zobmi in čeljustjo. Seveda pa ima duda tudi svoje dobre lastnosti, saj lahko z njo pomirimo otroka.

IMG_7551

Mrežaste hlačke za enkratno uporabo. Imela sem kuponček, če kupiš dva paketka dobiš tretjega gratis, drugače jih ne bi toliko kupila. Te hlačke pridejo prav predvsem v primeru če si šivan, saj je pri šivih zelo pomembno da se zračijo.

IMG_7555

Tetra pleničke … teh potrebujemo kar nekaj, saj so zelo uporabne in nujen dodatek pri otroški negi. Uporabljamo jih kot podlogo pri previjanju, za brisanje pri hranjenju, kot podlogo pri podiranju kupčka, pri kopanju, kot zaščita pred soncem in podobno. Seveda sem morala kupiti barvne potiskane tetra pleničke, saj so veliko lepše kot navadne bele… je pa res da so malo manj kvalitetne saj so bolj tanke in pri pranju in sušenju v sušilcu se veliko bolj skrčijo kot navadne, tako da jih moraš kar fejst zlikati, da so spet vsaj približno takšne velikosti kot prej, kar mi je vzelo ogromno časa. Sem pa kupila tudi nekaj navadnih belih, saj so tudi cenejše. Vseh pleničk skupaj imam 25.

IMG_7553

Na strani Top Mami, sem kupila komplet teh treh tetra pleničk, ki so res zelo kvalitetne in tako prijetno mehke. So pa iz bambusa. Res je, da so v primerjavi z ostalimi zelo drage, ampak se pozna razlika, pa tudi pri pranju se nič ne skrčijo in ne zmečkajo, tako da jih skoraj ni potrebno zlikati. Priporočam.

IMG_7558

Komplet za nego popka. Dokler popek ne odpade, ga je potrebno redno čistiti. V tem kompletu so vsi sterilni izdelki, ki jih pri tem potrebujemo, kupiti moram samo še 70% alkohol, lahko pa se uporablja tudi fiziološko raztopino. Dokler popek ne odpade, se dojenčka še ne sme kopati v banjici, očistimo ga samo z mokro krpico.

IMG_7559

Mami mi je kupila celoten komplet, ki naj bi ga potrebovala za nego dojenčka. Vse je bilo kupljeno v Baby Centru. Vsi izdelki so naravni, primerni za občutljivo kožo in niso testirani na živalih. Imam šampon in gel za prhanje sivka, z vlažilno aloe vero, brez umetnih vonjev in barvil. Uporablja se za telo in otroške lase. Imam tudi trdo sivkino milo, ki ima iste lastnosti kot šampon. Naslednja stvar je losjon za otroke, pomiritvena sivka. Narejen je iz sestavin, ki pomirijo nežno in občutljivo kožo, po uporabi pa je koža umirjena svilnata in dišeča. Pri previjanju bo prav prišla biološka ognjičeva dnevna negovalna krema, ki zaščiti občutljivo kožo pred mokroto in kožo hkrati vlaži. Na koncu pa še eko otroški robčki za ritko z aloe vero. Narejeni so iz sestavin, ki nežno čistijo in negujejo občutljivo kožo, skupaj z biološko kamilico in ognjičem. So tudi neodišavljeni, brez alkohola in dermatološko testirani.

IMG_7562

Pri previjanju je najboljše uporabljati čisto navadne krpice, ki jih zmočimo z vodo. Kadar gremo kam na pot, pa lahko uporabimo tudi vlažilne krpice.

IMG_7563

Za konec pa seveda še pleničke… za začetek imam dva paketa pleničk za 3-6 kg znamke Bambo Nature in še en paket pleničk Babylove iz trgovine dm, za 2-5 kg. Potem pa bomo videli katere nam bodo najbolj odgovarjale.

lea-logo