Kahlico je dobila že za prvi rojstni dan. Seveda sem moral izbrati takšno posebno, tako da je dobila kraljevsko kahlico Fisher Price, ki poje, lahko se uporabi tudi kot pručka, ali pa se nastavek namesti na običajno wc školjko. Prvo leto je bila kahlica bolj kot ne samo za okras, na njej je sicer rada sedela, kaj več pa večinoma ni ratalo. 

Rezultat iskanja slik za fisher price kahlica

Ko je dopolnila dve leti, sem spet malo poskusila z uvajanjem kahlice, ampak ker ni pokazala nobenega interesa, se mi ni dalo preveč vztrajati. Imela sem sicer plan, da bi se odvadila pleničk do rojstva druge hčerke, ampak je bolj slabo kazalo. Ker je bilo poletje, je bila zunaj velikokrat brez pleničk, ampak se ji skoraj nikoli ni ratalo polulati v kahlico. 14 dni po rojstvu Zale, pa sem se odločila, da bova skupaj naredili tabelo, v katero bova lepili nalepke in za vsakih 5 nalepk bo dobila manjšo nagrado. Ko zbere vse nalepke, pa dobi večjo nagrado.

Upala sem, da jo bo to vsaj malo spodbudilo, saj se mi zdi uvajanje na kahlico med poletjem najlažje. Začetek je bil sicer bolj slab, tako da sem vmes že malo obupala. Nisem vedela kako naj se tega lotim, saj je bila večina dneva v varstvu pri tašči in se mi je zdelo, da bo samo zmedena, če je tam v pleničkah, doma pa brez. Po 14. dneh pa se je kar naenkrat vse spremenilo. Ko se je zbudila, sem jo vprašala če greva lulat in ji je kar uspelo. Potem sem jo nekaj časa pustila brez pleničk, imela je samo oblekico in v istem dnevu je kar 2x šla sama na kahlico. Tako sem ugotovila, da če nima na sebi nič, gre kar sama na kahlico, če ima spodnje hlačke pa verjetno pozabi, da to niso pleničke in se polula… no ampak brez vsega pač ni mogla hoditi okoli 😀 . Vmes smo šli še na morje, kjer je bila skoraj ves čas brez pleničk. Bilo je sicer nekaj nesreč, ampak večinoma je šla na kahlico ali pa kar na wc. V enem mesecu je zbrala vse nalepke. Ker je nalepke dobivala samo za lulanje na kahlico doma, pri tašči pa ne, je šlo vse skupaj pač malo bolj počasi :D. 

Ponoči sva ji sicer še dajala pleničko, čeprav je bila zjutraj vedno suha, ampak dokler nisva kupila nepremočljive podloge, nisva upala tvegati. No zdaj je že nekaj mesecev brez pleničk podnevi in ponoči, lula pa kar v wc… jupi – ni treba čistiti kahlice 😀 . Edino ne loči še kadar mora kakat, saj je zanjo vse “lulaaat” 😀 .

Aja, za glavno nagrado, pa je dobila družabno igro Zajček Hop, spodnje hlačke, pižamo in revijo.