Kupujete prenosnik?

V naši družini so vsa vprašanja z računalniki in vsemi podobnimi zadevami naslovljena na mojega strokovnjaka na tem področju … Grexa 😀 . Mislim da se na nobenem družinskem srečanju ne izogne tej temi.  Ravno pred kratkim je stric kupoval nov prenosni računalnik in za nasvet seveda povprašal Grexa. Po pogovoru sta določila zgornjo finančno mejo 500€, saj za manj ni priporočal nakupa. Če tudi vi kupujete prenosnik v tem rangu, vam mogoče njegov predlog pride prav: 

  • Lenovo prenosnik IdeaPad 300 i5/8GB/1TB/Dos
    17 inch zaslon – ločljiost 1600 X 900 (Več inforamcij tukaj)    – Večji prenosnik 
  • Lenovo prenosnik IdeaPad 300 i5/4GB/500+8SSHD/FreeDOS, 39,6 cm (15.6″) (80Q700GPSC)
    15 inch zaslon – ločljivost 1366X768 (Več informacij tukaj)   – Manjši prenosnik 

Drugi, manjši prenosnik ima manj pomnilnika, kar je lahko problem ker ga z novimi programi in kakšnimi večjimi razpredelnicami, slikami, videom,… hitro zafilaš. Je pa tako, če se bo računalnik prenašal samo iz mize na mizo bi vsekakor priporočal 17 inch, ker to ne pomeni samo večji zaslon ampak tudi dejansko več prostora za odprta okna – excel, word. Tu se gre za to ločljivost, ki sem jo napisal zgoraj.
Po domače povedano – večja kot je ločljivost več spletne strani bo prikazane (pomik gor, dol, levo, desno) in več celic bo vidnih v excelu, več teksta v wordu… tudi okno ob okno je lažje postaviti, da je dejansko uporabno, kar je za šolsko uporabo obvezno, ko se gre za primerjave.

Stric se je odločil za prvi prenosnik in ga že pridno uporabljajo. Z nakupom so zelo zadovoljni. 

Upam, da vam je bil predlog v pomoč 🙂

lea-logo