Včeraj smo po treh mesecih, ponovno imeli pregled pri pediatrinji. Najprej smo se stehtali in izmerili. Ima 7.750 g. in 70,7 cm. Nato je sledil test (res se ne morem spomniti kako se mu reče). Sestra ji je ponudila dve kocki, s katerima je želela preveriti, če zna prijeti vsako v svojo roko. No nekaj časa je trajalo, je zgledalo kot da ji je malo nerodno in jih ni upala prijeti, ampak na koncu ji je uspelo. Nato ji je ponudila še rozino, kjer je želela preveriti pincetni prijem – če zna prijeti z dvema prstoma. No tega ji ni uspelo, saj zaenkrat vse prijema s celo roko. Drugih stvari tokrat ni preverjala, je pa vprašala če že govori kakšne zloge kot so baba, papa, če že reče mama, če se plazi in sedi. Vprašala je tudi če že zna ploskati, česar še ne zna, ampak menda ima za to še čas. Eva se zna že tudi postaviti na noge in ob opori naredi tudi že kakšen korak, kar je že kar napredno za to starost.

Nato jo je pregledala še pediatrinja in potrdila da je vse ok. Tokrat pa smo morali prvič dati tudi vodo in kri. V pleničko so ji nalepili vrečko, v katero se bo polulala, nato pa smo šli še do laboratorija. Iz prstka so ji vzeli kri. Eva je bila zelo pogumna in ni čisto nič jokala. Malce se je sicer namrščila, ampak je videla, da ni nič hudega, tako da si je premislila in ni zajokala.

Ker se še ni polulala, smo šli še malo po opravkih, nato pa se vrnili nazaj, da smo dali še vodo. Potem pa smo se odpravili še na kosilo v restavracijo, kjer je Eva dobila svoj stolček in lepo z nama sedela za mizo. S seboj sem imela Frutek, je pa tudi poizkusila tortiljo, ki sem jo jedla. Kot vedno je bila spet zelo pridna, tako da smo vsi lepo v miru pojedli. 

Naslednji pregled pa nas čaka, pri enem letu, ko bo spet na vrsti tudi cepljenje.

lea-logo