Ko smo se sprehajali po trgovini Eurogarden, smo naleteli na otroške skiroje s tremi kolesi. O to bi bilo pa nekaj za Evo (stara je 2 leti) in seveda jih je morala preizkusiti. Imeli so skiro, ki ima dva kolesa spredaj in presenetljivo ji je šlo zelo dobro. Vendar se nismo odločili za nakup, saj je bila cena 70€, kar je bilo čisto preveč (no čeprav res ni slab, ima tudi možnost sedala in ročaja zadaj, da ga lahko pelješ), saj ima doma že poganjalček (ki ji zaenkrat še ni zanimiv) in tricikel s katerim se tudi še ne zna sama peljati. Ker se mi je zdel skiro zelo zanimiv, sem malo pobrskala po internetu in v Pikapolonici našla ugoden skiro za 17€, vendar je imel dva kolesa zadaj. Šli smo v trgovino, kjer ga je sprobala, vendar ji nikakor ni ustrezal, saj se ni znala poganjati, ker sta ji bila kolesa zadaj v napoto, pa še zelo jo je zanašalo. 

Doma sem še malo pregledala internet, če bi našla kakšen ugoden skiro, ki bi imel dva kolesa spredaj, vendar je bil najcenejši 49€. Zato sem se za nasvet odločila vprašati mamice na Fb-ju in dobila informacijo o skiroju iz Decathlona (Skiro Oxelo B1), s katerim so bile zelo zadovoljne, pa še cena je zelo ugodna. Skiro stane 17,99€, posebej pa je potrebno kupiti še prevleko, ki je na voljo v različnih barvah in stane 1,99€. Super! Trgovina se nahaja samo v Ljubljani, tako da sem poklicala mami, če bi ga šla iskat, da ne plačujem brez veze poštnine in tako je bil skiro čez dva dni že pri nas. 🙂 

Eva ga je seveda takoj preizkusila in moram reči, da je res super. Je stabilen, le zavijanje bo morala še malo povaditi, ampak za prvič ji je šlo res super 🙂 . Večina skirojev z dvema kolesoma spredaj imajo zavijanje z nagibom, kar zna biti malo težje, s tem pa se normalno zavija levo in desno. Je zelo lahek in primeren za otroke od 2 do 4 leta starosti.  Eva že šiba ….