Mineva že drugo leto, odkar sva se preselila v najino hiško. Pred tem sva pol leta živela v bloku, v najemniškem stanovanju, potem pa sva se na hitro odločila, da obnovimo staro hiško, v kateri je živela moževa stara mama in se začasno (za nekaj let) preseliva sem. Ker je bila hiška že kar nekaj časa prazna, se je počasi spremenila v skladišče… ja marsikaj se je našlo na teh 50 m2. 

Desktop1Joj kaj je bilo to enega dela, da se je hiša samo spraznila, kaj šele ostalo. No najin namen ni bil, da bova hišo v celoti obnovila, ampak se je sproti ugotavljalo, da je potrebno obnoviti VSE. Vse tapete dol, ves poden ven, na novo napeljati elektriko, vodo, nova okna, vrata… uglavnem vse.

Desktop3

Če bi že na začetku vedela, kaj vse bo potrebno narediti, se verjetno tega sploh ne bi lotila… no ampak zdaj nama ni žal 🙂 . Možek in njegov ati sta bila zeloooo pridna in tako je bila hiška v petih mesecih popolnoma nova. Delala sta cele dneve, pa še zima je bila… no seveda sem tudi jaz malo pomagala, kjer sem lahko 🙂 .

Desktop2

Ker smo vse delali sami in ker sva kupovala bolj poceni material (saj je vse skupaj samo za nekaj let), naju je celotna obnova prišla okoli 6.000 € . Nekaj pohištva sva že imela od prej, kuhinjo, hladilnik, pralni stroj in še marsikatero malenkost, pa sva dobila. No članek je nastal zato, ker trenutno tudi sestra s svojim fantom obnavlja njuno hiško, pa da jo malo potolažim, da ubistvu sploh nimata veliko dela hehe 😀 . 

lea-logo