Najina poroka

Ko sva izvedela, da se bo najina družinica povečala, sva se odločila, da bi se rada pred rojstvom tudi poročila. Določila sva datum 25.10.2014. Na voljo sva imela tri mesece za priprave, a ker sva se oba strinjala, da si želiva manjšo preprosto poroko, je bilo časa več kot dovolj.

Najprej je bil na vrsti nakup oz. izposojo obleke. Po nasvetu prijateljice, sem se odločila za trgovino Sanjska obleka. Preko interneta sem si izbrala nekaj oblek, ki so mi bile všeč, potem pa sem se s prijateljico, sestro in mami odpravila na pomirjanje. Skupaj smo se odločile za obleko Vivianne. Ker mi je bila zelo predolga, jo je bilo potrebno še skrajšati, tako da sta bila potrebna še dva obiska pri šivilji in obleka je bila pripravljena za poročni dan.

              Brez naslova

Vabilo in pripomočke za okrasitev sem naročila kar preko spletne strani Poročna trgovina. Vse skupaj sva imela 35 gostov, ker nimava prevelikih družin, sva lahko povabila vse sorodnike, pa še boljše prijatelje, pa nas še vedno ni bilo preveč 🙂 .

Brez naslova2

Eden izmed bolj zahtevnih nakupov je bilo nakupovanje prstanov. Pregledala sva nekaj manjših zlatarn, ampak na koncu sva se vseeno odločila za najdražje prstane, v Zlatarni Celje, saj so nama bili tam najbolj všeč, pa tudi zdeli so se nama najbolj kvalitetni. Odločila sva se za rdeče zlato. S končnim izdelkom sva bila zelo zadovoljna, kar je tudi prav, saj jih bova nosila celo življenje. Podarili so nama tudi šampanjec z zlatimi delci, ki sva ga prihranila, da bomo z njim nazdravili ob rojstvu 🙂 .

0382

Šrange nisva imela in ker sva drugače doma kar precej narazen, Ljubljana – Senovo, sva se odločila, da se ne bova držala običajev, tako da so se vsi zbrali kar pri njegovih starših, potem pa me je ženin prišel iskati k nama domov – kar je bilo sicer samo čez cesto 😀 . Pecivo smo napekli sami – seveda ga je bilo preveč, tako da smo ga jedli še kar nekaj časa, v trgovini Spar pa sva naročila tudi 120 kanapejev, ki so bili zelo dobri in niso bili predragi, tako da se nam ne bi splačalo, če bi se jih lotili delati sami.

0029Šopek, okrasitev avtomobila, ikebano za cerkev in okrasni šopek za na mizo sva naročila v cvetličarni Kerin Krško. S končnim izdelkom sva bila zelo zadovoljna, pa tudi cenovno je bilo zelo ugodno.

Civilna poroka

Civilni del poroke je potekal v dvorani Park Krško. Tam sva prvič nazdravila kot mož in žena, te kozarce pa so nama tudi podarili za spomin. Po civilnem obredu smo imeli dobro uro časa za slikanje. Odločila sva se za fotografa iz Foto Asje, ki je poslikal civilni in cerkveni obred. Z vremenom sva bila sicer zelo zadovoljna – glede na to da je bil oktober, ampak vseeno ni bilo ravno toplo. Slike so pa izpadle super – zelo zadovoljna.

0253

Cerkveni del poroke je bil v cerkvi Vstalega Odrešenika na Senovem. Imela sva zelo lep obred. Prepevale so nama pevke iz skupine Mavrice. Tudi z njimi sva bila zelo zadovoljna, saj so res prečudovito pele. Zelo priporočam!!!

0287

Po cerkvenem obredu, zunaj res ni bilo več prijetno vreme, saj se je že zelo ohladilo, tako da smo se kar hitro odpravili proti zadnji lokaciji, v restavracijo City hotel v Krškem, kjer se je nadaljevalo poročno slavje. Tudi poročno torto sva naročila pri njih. Tam nas je sprejel organizator in najina pevca Duo Val. Res so se zelo potrudili in močno presegli najina pričakovanja, saj je na koncu vse skupaj izpadlo res popolno.

Hvala tudi najini punčki v trebuščku, ki mi je za ta dan prihranila nepotrebne slabosti, čeprav sem bila že tako ali tako čisto bolna – dva dni pred poroko sem se namreč na polno prehladila, bolelo me je grlo… ampak sem preživela 🙂 . Poročni dan, je minil tako ekspresno, da se še zdaj včasih sploh ne zavedam, da se je to dejansko res dogajalo in da sva res poročena 😀 .

0017

lea-logo