Bližajo se velikonočni prazniki in barvanje jajčk. Letos se prazniki spet prepletajo z mojim in sestrinim rojstnim dnevom tako da bo kar pestro 😀 . Malo sem pobrskala med slikami in spodaj objavljam nekaj naših pirhov in ostalih dobrot iz prejšnjih let.

Leto 2014

Preden se je rodila Eva, smo jajčka vedno barvali pri babici. Nekaj smo jih pobarvali s pomočjo čebulnih olupkov in travniških rastlin, nekaj pa z navadnimi barvami, katerim smo potem dodali nalepke. To je bilo moje zadnje ustvarjanje pirhov skupaj z babi, letos pa bo na žalost tudi naša prva velika noč brez nje . Razmišljam da bi se tokrat mogoče prvič preizkusila v peki potičke, čeprav je ne jem 😀 . 

Leto 2015

No ta velika noč, pa je bila zame ena najbolj pestrih. Zjutraj sva pri tašči barvala jajčka, popoldan pa sem že rojevala v porodnišnici. Tako da so velikonočne dobrote uživali brez mene, saj mi niti v porodnišnico niso smeli nič prinesti, ker sem imela carski rez in tako bila nekaj dni samo na tekoči hrani in prepečencu. 

Leto 2016

Evina prva velika noč, ampak je bila še premajhna, da bi lahko sodelovala pri barvanju. Ustvarjala sem z bleščicami, ampak nad rezultatom nisem bila nekaj preveč navdušena. 

Leto 2017

Tokrat pa je lahko ustvarjala tudi Eva. V Sparu sem kupila spodnji komplet za barvanje s čopiči, ki se je super obnesel, tako da sem ga letos spet kupila. Eva se je sicer po dveh pobarvanih jajčkih že naveličala, tako da sva potem s skupnimi močmi pobarvali še tretjega 😀 . 

Za konec pa še naše najbolj ustvarjalno leto 2013. Barvali smo s tempera barvicami, so bili pa predvsem za okras in mislim da nismo nobenega pojedli 😀