En dan po roku, malo pred tretjo uro zjutraj, me je zbudila Eva, ki je očitno nekaj sanjala. Hitro je zaspala nazaj, tako da sem se ulegla nazaj v posteljo, ko se mi je zazdelo, da mi je spodaj nekaj priteklo, pa sem se odločila, da grem na wc. Tudi tam je še malo priteklo ven, seveda sem takoj pomislila na to, da mi počasi odteka voda. Ker tega ni bilo veliko, sem se odločila, da grem kar nazaj spat. Ko sem lezla nazaj v posteljo, sem ugotovila, da je postelja malo bolj mokra kot se mi je zdelo, zato sem šla prižgat luč in takrat se je spet ulilo iz mene, tokrat malo več. Še dobro da sem imela sabo brisačo.  No takrat sem tudi Grexu rekla, da mislim da mi odteka voda. Seveda je takoj planil v luft in rekel “ok, gremo.” 😀 . Ker nisem hotela biti prekmalu v porodnišnici, nisem hotela že kar iti, tako da sem se odpravila še pod tuš. Takrat so se začeli pojavljati tudi rahli popadki. Po eni uri, sva se počasi odpravila v porodnišnico. Nekaj časa je trajalo, da sva našla pravi vhod, ker je sredi noči pač vse zaprto in med hojo okoli porodnišnice mi je začela na polno odtekati voda, tako da sem do tja prišla v čisto mokrih hlačah. Najprej so me priklopili na ctg, popadki so bili neredni nekje na 15 minut.

Celo nosečnost sem sicer mislila, da bom spet imela carski rez, vendar mi je ginekolog, na posvetu za carski rez, predlagal da bi poskusila naravno. Po začetnem šoku, saj o tem sploh nisem razmišljala, sem se odločila, da bom poskusila naravno, če bo šlo.

Popadki so bili še vedno neredni in različno močni. Nekateri so bili že dovolj močni, da sem začela razmišljati, kako sem sploh prvič preživela vse te popadke, saj bolečina ni bila niti blizu še tistim najhujšim. Potihem sem kar upala, da bodo rekli da bo spet potreben carski rez in mi ne bo treba spet iti skozi vse te boleče popadke, saj sem se takrat kar malo ustrašila vaginalnega rojevanja. Ob drugem pregledu mi je zdravnik rekel, da je glavica še vedno zelo visoko in se ne spušča in da lahko čakamo še pet dni, tako da smo se odločili, da bo carski rez. Po eni strani malo olajšanja, po drugi strani pa strah, saj sem se odločila da bom tokrat imela spinalni carski rez, kar pomeni da bom med posegom budna…    se nadaljuje